Effectief communiceren is de basis voor een goed gesprek!

effectieve-gesprekken-in-onderwijs-trainingen-in-kleine-groep

We werken in kleine groepen en altijd met twee trainers per groep: voor iedereen voldoende aandacht en is het leerrendement hoog.

We zijn gericht op duurzame en blijvende verbetering van vaardigheden en overtuigd van de kracht van ‘leren door te dóen!’

 • Wij bieden in-company trainingen aan. Wil je meer weten over de mogelijkheid van open inschrijving? Neem dan contact met ons op.
 • Wij leveren maatwerk. Onze trainingen kunnen als teamtraining of als open inschrijving aangeboden vanuit een overkoepelend bestuur worden aangeboden.
 • Tijden, frequentie en aantal dagdelen in goed overleg
 • Tussentijdse ondersteuning en nazorg tot en met een half jaar na de training voor alle deelnemers
 • Wij zijn een CRKBO geregistreerde instelling. Dat betekent dat wij vrijgesteld van BTW mogen opleiden.

Onze trainingsprogramma's

training-effectieve-oudergesprekken-2

Effectieve Oudergesprekken

een praktische vaardigheidstraining voor onderwijzend- en onderwijsondersteunend personeel die in hun werk regelmatig lastig gedrag van ouders ontmoeten

groepstraining-waarderend-in-gesprek-2

Waarderend in Gesprek

Een verdiepende praktijkgerichte training voor professionals werkzaam in het onderwijs die vanuit verbinding en vanuit ontwikkelbenadering het maximale willen halen uit de samenwerking met ouders, collega’s en leerlingen.

workshop-agressie-preventie-in-het-onderwijs

Agressie preventie

Voordat een gesprek escaleert, heb je als professional best veel mogelijkheden om het tij te keren. Alles valt of staat bij een effectieve aanpak en de mate waarin je in staat bent te herkennen wat er op je af komt.

training-starters-in-het-onderwijs-2

Starters in het onderwijs

een praktische vaardigheidstraining voor onderwijzend- en onderwijsondersteunend personeel die net zijn gestart in het onderwijs

training-werken-als-team-2

Samenwerken aan een sterk team

Waar mensen samenwerken, ontstaat ‘gedoe’ een intensief traject waarin we samen aan de slag gaan met achterstallig onderhoud, maar veel vaker is het een APK voor je team

Wat levert een gesprekstraining bij ons je op?

 • Je herkent lastig gedrag op tijd en weet welke aanpak effectief is.
 • Je voert gesprekken vanuit rust en zelfvertrouwen en houdt het overzicht en de regie.
 • Jij kunt vriendelijk duidelijk zijn wanneer de situatie daarom vraagt.
 • Je voert gesprekken binnen de afgesproken tijd en met concreet resultaat.
 • Je stelt de juiste vragen waardoor je makkelijker tot de kern komt.
 • Je kunt een patroon van vastlopende of repeterende gesprekken zelfstandig doorbreken.
 • Jouw team voert gesprekken eenduidig en zelfstandig.
 • Een betere samenwerking vanuit heldere teamafspraken.
 • Minder stress en overbelasting door oudergesprekken.

Kies je voor PCML, dan kies je voor:

icon-praktijkgericht

Praktijkgericht

Wie zit er te wachten op een lang theoretisch verhaal van een trainer die al lange tijd niet meer ‘met de voeten in de klei’ heeft gestaan? Waarna je je hele manier van gesprekken moet aanpassen zodat het past binnen het ‘format’ van het trainingsbureau? Jij vast niet!

We werken met jullie praktijkvoorbeelden en delen hulpmiddelen waarvan wij weten dat ze werken en die je gemakkelijk eigen kunt maken.

icon-interactief

Interactief

We horen vaak dat de tijd voorbij vloog en dat is precies wat we graag willen. Het betekent dat je lekker hebt gewerkt en onze training al je aandacht had.

icon-laagdrempelig

Laagdrempelig

Niemand wil voor de groep ‘afgaan’ (zo zien wij het niet, maar zo voelt het soms wel). Wij creëren een sfeer waar het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. Het is en blijft een vaardighedentraining; het gaat over leren en doen, maar wel op de manier die voor jou prettig is.

icon-direct-toepasbaar

Direct Toepasbaar

‘Ik heb dezelfde week nog ingezet en ik was echt verrast over het effect!’. Dat is wat we je gunnen! Je besteedt tijd en energie in het volgen van een training, dan is het ook de bedoeling dat je er echt iets aan hebt. We maken het programma zo dat het voor iedereen mogelijk is om het snel succesvol toe te passen.

Laat oudergesprekken voor je werken!

Wij komen graag vrijblijvend met je in contact. We willen weten wat jou en jouw team bezighoudt, wat de training jullie moet opleveren en vervolgens vertellen wij op welke manier we van toegevoegde waarde zijn.

PCML Laat oudergesprekken voor je werken

Laat oudergesprekken voor je werken door jezelf en jouw team sterker te maken in het voeren van deze gesprekken.

 

Nieuwsgierig naar ons?
Hier leer je ons beter kennen maar liever maken we een afspraak met je om face to face of online kennis te maken en te kijken hoe wij van toegevoegde waarde voor jou of jouw team kunnen zijn. Tot snel bij PCML