Team PCML

esther

Esther Grudelbach
Vennoot

Kernwoorden die passen bij Esther:

Orde, structuur en hands-on mentaliteit.

andre

André Stuut
Vennoot

Kernwoorden die passen bij André:

Go-with-the-flow en gewoon DOEN!

Esther is wat meer van de orde en structuur, André wat meer van het go-with-the-flow. Samen zorgen ze ervoor dat een trainingsdag verloopt volgens programma, dat er ruimte is voor spontaniteit en onvoorziene zaken en dat de dag op het afgesproken tijdstip eindigt.

alexandra

Alexandra, onze VA

Ik ben Alexandra. Als Virtual Assistent zorg ik ervoor dat achter de schermen alles op rolletjes loopt. Doe jij binnenkort mee aan een training van PCML? Dan is de kans groot dat wij elkaar digitaal ontmoeten!

Van origine ben ik secretaresse, managementassistente, hoe je het ook noemen wil. In de jaren heb ik bij verschillende MKB bedrijven gewerkt, bij grote corporate bedrijven en de ZZP’er. Inmiddels werk ik nu twee jaar als zelfstandig VA. Mijn werkzaamheden, zoals nu voor PCML, doe ik vanaf een eigen werkplek en volledig online. Mijn expertise zijn structuur, planning en organisatie. Precies waarmee ik Esther en André ondersteun. Alle planning, documenten, aanmeldingen, etc. die bij het organiseren van trainingen komen kijken, verzorg ik.

Ik ben woonachtig in Wervershoof, aan het IJsselmeer. Samen met mijn man Jacco, twee tienermeiden en onze hond Roxy.

Aan het IJsselmeer is het heerlijk wandelen samen met de hond of om een rondje te hardlopen.

manon-van-de-ven

Manon van de Ven, collega trainer

Manon heeft haar carrière gebouwd op ‘verbinding’. Als er verbinding is met jezelf, kan je verbinding aangaan met de ander en lukt het stabiele en duurzame relaties aan te gaan.

Manon haar carrière is gestart in de jeugdzorg, waar Manon 15 jaar werkervaring heeft opgedaan. Het is een van de meest mooie, maar ook zware beroepen. Manon deed echter wel wat ze ooit had voorgenomen: een positief verschil maken in het leven van een kind.

Haar drive komt voort uit de lessen die ze zelf leerde;

  • Juist in een zwaar beroep, is het van belang dat je verbinding voelt met de organisatie waarvoor je werkt. Dat vraagt inzet van medewerker en leidinggevende.
  • Weerstand is één van de moeilijkste dingen om mee om te gaan, maar wie daar effectief op kan reageren komt samen tot betere resultaten
  • Een goed contact met ouders, dient het belang van het kind
  • Wie zichzelf goed kent, lukt het vervolgens makkelijker om persoonlijk leiderschap aan te gaan, samen te werken en vanuit je kracht te blijven werken.
Maak bespreekbaar wat er toe doet.

Esther Grudelbach

Esther Grudelbach (1977) woont met haar partner en twee tieners in Hoorn. Na een HBO studie begon ze als leidinggevende binnen een overheidsorganisatie. Zij wil graag van meerwaarde zijn voor mensen die met mensen werken. Esther volgde daarom verschillende opleidingen op het gebied van coachen en trainen om vervolgens haar baan voor het ondernemerschap te verruilen. Vandaar haar keuze om met professionals uit onderwijs, jeugdzorg en sociaal domein te werken.

Communiceren moet je simpel houden.

André Stuut

André Stuut (1964) is getrouwd met Annette, samen met hun 3 kinderen wonen ze in Enkhuizen. André heeft ruime ervaring als leidinggevende, jurist, mediator en gespreksleider. Zijn drive is om te laten zien dat je met een goed gesprek verder komt dan met formele briefwisselingen of procedures. Hij is ‘een echt mensenmens’, vandaar zijn keuze om met professionals uit onderwijs, jeugdzorg en sociaal domein te werken.

Hoe is PCML ontstaan?

We krijgen regelmatig de vraag ‘Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen?’ Het antwoord daarop is: een ondernemersnetwerk. Esther nam deel aan het netwerkontbijt en vertelde over haar onderneming. De vrouw van André was daar ook aanwezig en zag overeenkomsten met het werk van haar man, zij bracht hen in contact.

Tijdens een kop koffie bleken ze veel opvattingen, aanvullende kwaliteiten en ervaringen te delen.

Ze raakten in gesprek over het onderwijs en hoe het toch kan dat beide partijen hetzelfde doel voor ogen hebben (beste voor het kind!) en elkaar niet lijken te verstaan. Ze gingen in gesprek met verschillende schooldirecteuren die het probleem herkenden en erkenden. En zij bevestigden het vermoeden dat er te weinig aandacht aan oudergesprekken wordt besteed in de vooropleiding. In de bijscholing wordt vaak veel ingezet op vakinhoudelijke kennis en weinig op persoonlijke ontwikkeling.

Vanuit daar ontwikkelde Esther en André  hun eerste trainingsprogramma, gericht op leerkrachten in het basisonderwijs.

André en Esther hebben allebei een achtergrond in overheidsorganisaties. Ze werkten voor organisatieonderdelen waarin het contact met inwoners en klanten centraal staat. Beiden vinden het leuk om moeilijke zaken makkelijk te maken en zien ze uitdaging in het zoeken naar overeenkomsten. Zij weten als geen ander dat ieder verhaal meerdere kanten heeft en vinden het boeiend om de verschillende perspectieven te onderzoeken.

Hoe ga je om met hoog oplopende emoties? Hoe verkoop je een ‘nee’? Hoe stel je grenzen?  
Esther en André bieden je handvatten vanuit hun eigen rol; hij als mediator en zij als leidinggevende. Ieder brengen zij hier hun eigen ervaringen en expertise mee.

PCML Laat oudergesprekken voor je werken

Door jezelf en jouw team sterker te maken in het voeren van deze gesprekken. Wij komen graag vrijblijvend met je in contact. We willen weten wat jou en jouw team bezighoudt, wat de training jullie moet opleveren en vervolgens vertellen wij op welke manier we van toegevoegde waarde zijn.

 

Nieuwsgierig naar ons?
Hier leer je ons beter kennen maar liever maken we een afspraak met je om face to face of online kennis te maken en te kijken hoe wij van toegevoegde waarde voor jou of jouw team kunnen zijn. Tot snel bij PCML